Kaip gydyti celiulitą

Celiulitas – didžiausias moters kosmetinis defektas, egzistuojantis jau nuo senų laikų, į kurį mažai buvo kreipiama dėmesio. Tačiau laikui bėgant ir besikeičiant grožio suvokimo standartams, šis defektas tapo laikomas gana opia problema moters gyvenime. Artėjant vasarai daugelis moterų vis nedrąsiai žvilgčioja į veidrodį ir apžiūrinėja savo sėdmenis bei šlaunis.

Specialistų teigimu, celiulitas yra skirstomas į keturis laipsnius.

  1. Pirmojo laipsnio celiulitas pasižymi tam tikrų kūno vietų odos paburkimu bei papilkėjimu, tačiau oda vis dar išlieka lygi. Lengviausiai pažeidžiamos kūno vietos yra šlaunys, sėdmenys, pilvas ir žastai.
  2. Antrojo laipsnio celiulitas pasižymi minimaliais riebalų ląstelių gumburėliais, išryškėjančiais odą suėmus keliais pirštais. Taip pat, šį odos defektą galima pajusti perbraukiant ranka per paburkusią savo odą iš apačios į viršų.
  3. Trečiojo laipsnio celiulitas pasižymi skausmu tam tikrose kūno vietose. Pavyzdžiui, jei stipriai įtrauksite sėdmenų raumenis arba suspausite pirštais šioje vietoje esančią odą.
  4. Ketvirtojo laipsnio celiulitas pasižymi giliomis odos įdubomis bei kietais riebalų mazgais, esančiais po oda. Šie defektai matomi labai aiškiai net neįtraukus raumenų.
    Sudėtingiausia celiulitą įveikti jam pasiekus ketvirtąjį laipsnį. Kuo anksčiau pastebėsite pirmuosius odos pokyčius, tuo celiulito gydymas bus paprastesnis ir lengvesnis.

Celiulitas gydomas įvairiausias metodus, kaip:

  • Endermologija
  • Mezoterapija
  • Liposakcija (riebalų nusiurbimas)
  • VelaSmooth™
  • Alice Major
  • Vakuuminis masažas su “Starvac SP2” aparatu
  • Celiulito gydymas guminėmis taurelėmis

Taip pat reiktų nepamiršti ir įvairiausių naminių priemonių bei savi masažo. Svarbu pakankamai judėti, mankštintis, nes tada suaktyvinama kraujotaka, skatinama tinkama medžiagų apykaita. Stenkitės gerti itin daug vandens, valgyti naudingą ir subalansuotą maistą. Gana dažnas celiulito priešas taip pat yra ir antsvoris. Tai reiškia, kad mažai judate, netinkamai maitinatės, kaupiate riebalines sankaupas, kurios ir yra vadinamos celiulitu. Jei norite išlikti gražios ir nesigėdyti užsidėti maudymosi kostiumėlio šiltuoju sezonu, pasirūpinkite savimi. Kūno sudėties analizė – puikus pirmasis žingsnis savo kūno pažinimui. Atlikus šį testą, sužinosite naudingos informacijos, kuri jums pagelbės sprendžiant ne tik celiulito pasekmės, bet ir padės žengti sveikesnio, subalansuoto gyvenimo būdo link.
Daugiau informacijos apie kūno masės analizę galite rasti http://www.dietoscentras.lt/lt/paslaugos/kuno-mases-analize.