Kodėl rinktis natūralų laminatą?

Tikriausiai, manote, kad laminatas yra tiesiog chemiškai apdirbta grindų danga ir neįsivaizduoje nė meniausios natūralumo detalės? Labai klystate, nes natūralus laminatas egzistuoja. Kas be ko, turėtumėte žinoti, kodėl verčiau rinktis natūralai pagamintas interjero puošmenas. Natūrali grindų danga įneša į visą dizainą ne tik grožio, tačiau ji tinkamesnė mūsų sveikatai.

Kaip gaminamas natūralus laminatas?

Šio tipo natūrali grindų danga tikrai gali pasižymėti ekologiją. Kaip ir įprastas laminatas, susideda iš medienos drožlių ir suspaudžiamas į vieną masę, tačiau nuo paprasto laminato, kuriam suspaudžiant, reikalingas didelis karštis, natūralus laminatas to nereikalauja. Paprastam laminatui gaminti, esant dideliam karšiui, išskiriami į aplinką chemiškai kenksmingi nuodai gamtai ir gyviesiems organizmams. Tuo tarpu, natūralaus laminato gaminimui neprireikia karščio, nes naudojami tam patikimi elektrodų spinduliai, ir taip neišskiriamos kenksmingos medžiagos laukan.

natūrali grindų danga

Kokie privalumai?

  1. Natūralaus laminato grindų danga pasižymi tuom, kad nesikaupia drėgmė. Už mums įprastą ir kenksmingą aplinkai laminatą, šis laminatas yra ne tik, kad nekenksmingas, tačiau patvaresnis. Dengiant natūralų laminatą, jaučiasi tvirtumas ir sandarumo jausmas, dėl ko drėgmė neprasiskverbia giliau ir laminatas nepūna, bei nekyla.
  2. Natūralaus laminato danga padengta akrilo medžiaga, kur visapusiškai apsaugo grindis nuo dažnai pasitaikančių įbrėžimų. Taip pat, ant šios grindų dangos, dėl kokybiškos medžiagos dangos, nesikaupia dulkės, kaip ant mums visiems įprastų laminato dangų.
  3. Labai lengva priežiūra – užtenka drėgnu skudurėliu, suvilgytu vandenens priemaišoje su muilu, lengvai išsivalo paviršius ir nereikia papildomai pirkti specialiai grindų priežiūrai pritaikyto valiklio, taip sutaupant nemažai pinigų.

Kur tinkama naudoti?

Naudoti galima visur, nes natūralaus grindinio laminatas yra tinkamas įvairiems namų kampeliams, tiek jaukumo užtikrinimui, tiek praktiškumui. Kadangi lengva prižiūrėti šią grindų dangą, todėl būtent ji yra populiarumo viršūnėje renkantis virtuvės sprendimams įgyvendinti. Dėl savo funkcionalumo laminatas virtuvei užsitarnauja pagarbą ir yra pirmoje vietoje pagal priežiūros lengvumą. Virtuvės erdvė iš esmės yra pati aktyviausia, nes ten gaminamas maistas ir ne tik, neretai daugiausia laiko būtent ten praleidžiama. Norint tiek praktiškumo, tiek gero estetinio įvaizdžio, laminatas virtuvei yra geras sprendimas, nes natūralaus pluošto grindinys įneš prabangos ir stiliaus, norint, kad virtuvė būtų graži. Kaip išsirinkti tinkamą laminatą viruvės kambariui galite paskaityti internetinėje svetainėje naturfloor.lt.