Kokia grindų danga aktuali šį sezoną?

Interjeras

Interjero subtilybės ir naujos mados dažnu atveju aktualios žmonėms, kurie ketina įsirengti naujai būstą. Galvojant apie visas detales nepamirštamos spalvų tendencijos, baldai, langai ir jų priedai. Dažnu atveju, daugeliui ganėtinai sunku įsivaizduoti savo būsimus namus, o kitiems atsiveria ryškiausias vaizduotės reginys. Pastariesiems pasisekė, nes gali be profesionalų pagalbos ir papildomo eskizo susiplanuoti savo svajonių namus.

Žinoma, reikia nepamiršti ne tik sienų, jų dangos ir spalvų, bet pasirūpinti ir grindimis. Kokias grindis rinktis, atsižvelgti į praktiškumą ar į grožį? Šiais laikais tai yra tokia interjero detalė, kurios geriau nepamiršti. Atsakant į klausimą, kas užima svarbiausią vietą – estetinis grožis ar praktiškumas, rekomenduotina atrasti suderintas abi savybes viename produkte. Kas nutiks, jeigu bus grindų danga renkamasi tik interjerui užpildyti, arba praktiška danga, be estetinio grožio? Nenorėkime rizikuoti, nes teks remontuotis būstą iš naujo.

Populiariausios grindų dangos:

Laminatas

Šiuo laikotarpiu itin populiaru pritaikyti laminatą grindims ne tik svetainėje, koridoriuje, svečių kambariuose ar miegamajame, bet ir virtuvėje, bei vonios kambaryje. Laminatas yra itin universalus, lengvai prižiūrimas. Parenkant kokybišką ir patikimą gamintoją galima nenusivilti, nes tuomet danga nekeičia spalvos, yra atsparumas įbrėžimams. Norint ne tik interjerui ir praktiškumui užpildyti, vertėtų pagalvoti apie jaukumą. Laminatas šildomoms grindims padės sukurti dar įdomesnį jaukumo sprendimą namuose.

Plytelės
Klasikinis variantas renkantis plyteles, jas pritaikyti virtuvės ir vonios kambariuose. Dažnai plytelės būna pasirenkamos vienos ervės kambariuose, kur virtuvės kambarys ir svetainė susijungia. Apie plyteles vertėtų pagalvoti, jeigu pasirinktose patalpose renkasi drėgmė. Galima naudoti kartu įrenginėjant šildomas grindis. Plytelių spalvos ir stilistikos pasirinkimas yra bene didžiausias iš visų grindų dangų.

Medinės grindys

Šis sprendimas tinka tiek natūraliam, tiek maišytam įvaizdžiui papildyti. Į interjerą įneša prabangos, estetikos jausmą. Vyrauja labai didelis medinių grindų rašto pasirinkimas. Pasirinkus kokybišką grindinį, jis bus lengvai ir greitai įrengiamas.

Žinoma, yra daug atsinaujinančių interjero madų, tačiau jums spręsti patiems, ką pasirinkti.