Kas praktiškiau: pirkti namą ar jį statyti pačiam?

Kas geriau: statyti namą nuo pamatų ar pirkti pastatytą, pilnai įrengtą būstą į kurį būtų galima keltis jau tą pačią dieną? Šis klausimas neduoda ramybės visiems, besiruošiantiems įsigyti savo namus. Tačiau apsispręsti yra sunkiau nei jūs galvojote. Ypatingai jeigu tai bus pirmasis jūsų būstas.

Patys svarbiausiai kriterijai į kuriuos atsižvelgus galėsite priimti savo sprendimą – finansai, laikas bei kompetencija.
nareikšmiškai teigti irgi negalima, nes visgi namo kaina priklauso ir nuo vietovės, medžiagų kurios buvo naudojamos namui pastatyti bei sukurto interjero. Taigi, jeigu pirksite modernų, įmantrų architektų, dizainerių įrengtą namą – sumokėti galite tikrai daugiau nei planavote. Visgi, jeigu statomas ar perkamas namas yra pastatytas naudojant tas pačias medžiagas, yra toje pačioje ar panašioje vietoje, tai didelio kainų skirtumo pajusti tikrai neturėtumėte.

Argumentai už namo statybą patiems:

namas yra pastatytas atsižvelgus į jūsų poreikius ir norus;
individualus namo eksterjeras ir interjeras;
baldų ir kitos įrangos pasirinkimas (perkant patiems galima rinktis pagal kainą);

Argumentai už jau pastatyta namą:

namas bus įrengtas profesionalų (darbų vadovo, architekto, dizainerio ir t.t.);
turės visą reikiamą buitinę techniką bei kitus baldus;

Antras, labai svarbus niuansas – laikas. Perkant pilnai pastatytą namą sutaupysite neįkainuojamai daug laiko. Jums nereikės galvoti kokią namo stogo dangą pasirinkti ar kaip jį apšildinti, įrengti vamzdyną. Viskas bus sugalvota ir padaryta už jus! Ką jau kalbėti apie namo vidų. Interjero dizaineris pasirūpins namo įrengimu, parinkdamas labiausiai jūsų norus atitinkantį stilių, sukurs jaukią ir gerą atmoseferą gyventi.

Kitu atveju, statydami namą patys, turėtumete apgalvoti net pačias menkiausias detales. Kokio dydžio turėtų būti pats namas, kokie bus jo langai, durys, grindų danga, sienos, jų spalvos. Taip pat, nepamirškite ir kiemo. Juk gražus namas yra neatsijemas ir nuo jį supančios aplinkos. Kur ir kaip apželdinsite savo kiemą, kokias klinkerio trinkeles rinktis? Ir daug kitų klausimų…

Taigi, mūsų patarimas – nuspręsti ar namo statybai galite skirti užtektinai savo laiko. Jeigu ne – namą geriau pirkti, o ne statyti.

Daugiau informacijos apie klinkerines trinkeles: https://www.agmeka.lt/klinkerio-trinkeles