Ką reikia žinoti prieš keliaujant į Korfų?

Korfu sala yra Graikijos pasididžiavimas ir puiki vieta atostogoms, nes gamtos grožis neapsakomas, o lankytinų vietų įvairovė senamiestyje stulbinanti ir stebuklinga savo Baroko, Klasicizmo ir Renesanso laikų ir atminimų įvairove. Visgi, prieš keliaujant į Korfų, reikia žinoti keletą dalykų, kurie padės lengviau susiorientuoti kelionėje.

Apgyvendinimo galimybės yra labai plačios, nes galima gyventi tiek taupiau, tiek leidžiant sau penkių žvaigždučių viešbutį. Patys viešbučiai daugumoje įsikūrę kurortuose, prie paplūdimių, tačiau architektūros ir istorijos mėgėjai yra galimybė įsikurti ir Korfu senamiestyje.

Maistas restoranuose kiek brangesnis, o vidutinio lygio maitinimo įstaigoje galima pavalgyti dviems už 30 eurų. Galima kiek ir sutaupyti gaminantis maistą patiems, tačiau ar bus vertos pastangos norint atitrūkti nuo kasdienybės ir pailsėti? Tokioje saloje siūloma nesivaržyti ir ragauti tradicinių Korfu virtuvės patiekalų.

Turbūt geriausias transportas Korfu saloje yra motociklas arba keturratis, kuomet galima atviriau pažinti salą, pakeičiant tradicinį dviratį ir nevarginant kojų. Autobusais taip pat labai patogu ir paprasta keliauti: žalios spalvos autobusai kursuoja senamiesčiu, o mėlyni veža į užmiestį.

Net septynių dienų atostogos tokioje saloje prabėga tarsi akimirka, o nuotraukomis prisiminimus ir įspūdžius ne visada galima perteikti. Lauktuvės iš Korfu tiek sau, tiek artimiesiems bus tikra dovana ir iš salos nuskinta apčiuopiama puošmena. Norint sutaupyti pinigų, patartina suvenyrus įsigyti kurortuose, o jeigu tai tiesiog maistas ir saldumynai – prekybos centre. Senamiestyje lauktuvių kainos yra turistinės ir kiek užkeltos.

Lauktuvės iš Korfu gali būti įvairios:
1. Kadangi kinkanai yra labai reti egzotiniai vaisiai, iš jų pagamintos lauktuvės kaip trauktinė ir sirupas, bus labai vertinami.
2. Alyvmedžiai kuo puikiausiai atspindi Korfu, todėl iš alyvuogių pagamintos lauktuvės bus prasmingos.
3. Mediniai suvenyrai ir papuošalai iš alyvmedžio medienos tiks bene kiekvienam draugui ar šeimos nariui, juk prisiliesti prie gamtos per meno dirbinius suteikiama pridėtinė vertė.
4. Keramikos dirbiniai tikriausiai labiausiai apibūdina Korfų salą, todėl čia gausiai galima rasti kompaktiškų keramikinių lauktuvių.
5. Vynas, pagamintas iš japoniškų apelsinų neleis pamiršti apie salos istoriją ir kultūrų samplaiką.
6. Tradicinė Korfu salos siuvinėjimo meistrystė čia labai vertinama, todėl rankdarbių mėgėjai turėtų apsidžiaugti gavę tradicinės tekstilės ir siuvinėtų dirbinių.
7. Žaislai mažiesiems tikrai nei vieno nenuvils.