Ką reikia žinoti prieš skrendant į Lanzarotę?

Lanzarotė yra viena iš Kanarų salų, priklausanti Ispanijai. Čia susiformavęs kraštovaizdis, po senai vykusių ugnikalnių išsiveržimų, pritraukia ne vieną keliautoją ir negalinčius gyventi be adrenalino jausmo žmones. Norint apsilankyti Dievo užmirštoje, bet turistų ne, saloje, reikia žinoti kiek galite sau leisti pinigų kelionei. Lanzarotėje nereikės rūpintis dėl pinigų keitimo, nes čia valiuta yra eurai.

Planuotis kelionę savarankiškai į Lanzarotę tampa vis populiariau, o kelionių planavimą išmanantys žmonės sutaupo nemažai pinigų: kainų skirtumas akivaizdžiai matosi lyginant su kelionių organizatorių siūlomomis paslaugomis. Planuojant kelionę, reikia gerai paskaičiuoti savo galimybes ir kelionės išlaidas, kuomet tenka pagalvoti ne tik apie skrydį ir viešbutį, juk svetur neketinama badauti ar tiesiog laikytis dietos, savaime suprantamas dalykas yra transportas, norimos aplankyti vietos ir išlaidos lauktuvėms.

Maistas yra kiek brangesnis, nors parduotuvėse kainos yra panašios. Apsilankymas restorane dviems su sočiu maistu, susidedančiu iš trijų patiekalų, taupant gali atsieiti apie 40 eurų, o štai gaminantis patiems, perkant maistą iš parduotuvės bus pigiau. Žinoma, rekomenduotina paragauti tradicinio Lanzarotės maisto ir nors kartą apsilankyti restorane. Kaip ir visur, restoranuose siūlomi dienos pietūs, kurių kaina svyruoja apie 7 eurus. Ketinantiems važinėti viešuoju transportu ir leidžiant sau atsigerti alkoholio, kainos restorane nėra labai aukštos: alus kainuoja apie 2 eurus, o parduotuvėje per pus pigiau.

Gaminant maistą patiems, verta žinoti, kad mažesnės kainos yra didžiuosiuose prekybos centruose, negu mažose parduotuvėse. Čia galima apsipirkti panašiomis maisto produktų kainomis kaip Lietuvoje. Rekomenduotina pirkti vandenį, nes iš krano nėra tinkamas gerti. Standartinis litro su puse vandens butelis kainuoja apie 0,70 centų. Gali tekti atsigaivinti, keliaujant į Lanzarotės nacionalinį parką, kur vyrauja vulkanai ir didelis karštis.

Nors viešojo transporto kainos nesukandžioja, o į populiariausias lankytinas vietas kursuoja nemokami autobusai, geriau automobilio nuoma pasirūpinti iš anksto. Nuomojamų automobilių yra žymiai daugiau negu pačių gyventojų, dėl nenustygstamo turistų skaičiaus, tačiau nuoma pačioje saloje yra brangesnė, negu pasirūpinant tuo dar gerokai prieš kelionę. Pravartu žinoti, kad A ir B kategorijos automobiliai yra pigesni. Vienkartinis viešojo transporto bilietas kainuoja apie 1,40 euro, o litras kuro vieną eurą.

Suvenyrai artimiesiems ir lauktuvės, bylojančios apie gerus prisiminimus Lanzarotės saloje yra dalykas, be kurio neapsieina nei vienas keliones vertinantis žmogus. Lauktuvės iš Lanzarotės privers apsidžiaugti artimus žmones ir jus pačius. Kadangi pati Lanzarotė yra šiai dienai šimto miegančių vulkanų sala, galima pamatyti be galo gražių ir neįprastų suvenyro dirbinių iš vulkano uolienos, parsivežti keramikos dirbinius, netgi maisto produktus: kumpį, sūrį, kaktusų uogienės ir džiovintų vaisių.

Lanzarotės suvenyrai

Kurortuose ir prie paplūdimių esančiose suvenyrų parduotuvėse galima įsigyti tiek paplūdimiui reikalingų apdarų, tiek suvenyrų: papuošalų iš vulkano, menančių ir atspindinčių Lanzarotę ir jos kultūrą, menančius istorinius įvykius simbolinius aksesuarus. Norintys sutaupyti, gali tiesiog paplūdimio pakrantėje pasirinkti salos kriaukles, akmenukus, vulkano smulkius gabaliukus ir nudžiuginti savo artimuosius, arba grįžus namo paįvairinti savo namų dizainą, radinius supilant į permatomą vazą.

Lankantis kaktusų parke, šalia esančioje krautuvėlėje galima rasti rankų darbo dirbinių, o skonio gurmanams prie vynuogynų esančioje prekyvietėje ne tik įprastas lauktuves, bet ir vyno butelį. Visgi, nespėjus pagalvoti apie lauktuves iš Lanzarotės, galima tai padaryti pačiame oro uoste, kuriame parduodama kosmetika, kvepalai, rankdarbiai, papuošalai, žaislai ir smulkūs suvenyrai kaip: magnetai, raktų pakabukai su salų simbolika, medalionai ir sėkme nešantys smulkūs dirbiniai, telpantys į piniginę.