Kepsninių įvairovė bei pasirinkimas

Nors daugumai maisto kepimas ant žarijų yra įsivaizduojamas tik vasaros sezonu, kuo toliau, tuo daugiau žmonių šia pramoga džiaugiasi tiek rudenį, tiek žiemą. Taip yra todėl, nes dabartinė kepsninių įvairovė leidžia gaminti maistą lauke ar netgi namuose bet kuriuo metų laiku. Apie kokias kepsnines mes kalbame? Naujas, kokybiškas ir itin patvarias daugiafunkcias kepsnines, kurios gali veikti kaip grilis, orkaitė ar tandyras viename.

Kas yra kepsninė?

Visų pirma, išsiaiškinkime ar visi kepsninės reikšmę suprantame vienodai. Taigi, ar dažnai naudojama „šašlykinė“ ir „kepsninė“ yra vienas ir tas pats? Atsakymas – taip ir ne. Šašlykinė yra naudojama maisto kepimui ant žarijų taip pat kaip ir kepsninė, tačiau šiuo atveju šiuolaikinės kepsninės turi daug daugiau funkcijų ir galimybių. Kepsninėse galima kepti mėsą, žuvį, picą ir visus kitus jūsų norimus patiekalus, desertus. Dar kitaip, kepsninės yra vadinamos ir barbekiu.

Kaip išsirinkti kepsninę?

Vienas pagrindinių kriterijų renkantis kepsninę yra kuras, kuriuo ją kūrensite. Būtent kuras leis įvertinti ką galėsite su ja padaryti. Tradicinės kepsninės dažniausiai yra kūrenamos malkomis ar medžio anglimis. Į šią kategoriją įeina visiems gerai žinomos šašlykinės. Apvalios ar kiaušinio formos griliai yra skirti kūrenimui su anglimis. Jie yra uždaromi dangčiu.

anglys griliui

Dauguma šefų teigia, jog būtent dangčiu uždaromos kepsninės yra patogiausios bei maistas jose iškepa daug geriau ir kokybiškiau. Jose paprasta kepti mėsą, žuvį, kumpį bei kitus patiekalus. Jų dangčiuose yra įmontuotos sklendės, kuriomis galima koreguoti kepsninės temperatūrą. To dėka, maistas neišsausėja, nes šiluma cirkuliuoja tolygiai.

Rinktis rekomenduojama metalines arba keramines kepsnines su dangčiu. Pagrindinis jų privalumas – universalumas bei mažas anglių griliui sunaudojimas. Kaip ir minėjome anksčiau, jos yra traktuojamos kaip trys prietaisai viename: grilis, rūkykla bei orkaitę. Taigi gali būti naudojamos tiek lauke, tiek patalpose. Jos yra itin dažnas restoranų pasirinkimas. Taip pat, keraminės kepsninės yra ilgaamžės, taigi jose gaminti galėsite tikrai ne vienerius metus. Tačiau pigiau nei už 800 eurų tokios tipo kepsninės nenusipirksi. Tai yra investicija ne vieneriems metams. Dar vienas pliusas, jos gali būti ir labai kompaktiškos. Pavyzdžiui, labai populiarių Big Green Egg kepsninių gamintojai siūlo 7 skirtingų kepsninių dydžių pasirinkimus. Mini – kurios gali būti nešiojamos visur kartu su jumis bei XXlarge tandyrus profesionalams.