Skalbimo mašina ir džiovyklė: pirkti kartu ar atskirai?

Šiais laikais, kai laiko žmonės turi mažiau arba nori jį praleisti kokybiškiau, namų buitis neretai lieka antroje vietoje. Tam, kad būtų patogu ir sugaištų mažiau laiko drabužių skalbimui bei džiaustymui, nemažai skalbimo mašinų gamintojų siūlo skalbimo mašinas jau su džiovinimo funkcija. Tačiau, tada kyla klausimas, o ką geriau rinktis: skalbimo mašiną su džiovykle ar skalbimo mašiną ir atskirai džiovyklę? Apžvelgsime abu šiuos variantus, kad prireikus galėtumėte lengviau išsirinkti jums tinkamiausią.

Kombinuotos skalbimo mašinos

Pliusai. Skalbimo mašinos, kurios turi džiovinimo funkciją yra išties kompaktiškos, tai reiškia, kad neužima papildomai vietos jūsų skalbimo patalpoje. Pirkti šį variantą apsimoka tada, kai nėra vietos skalbimo mašinai ir džiovyklei atskirai bei kai nesinori nuolatos žiūrėti į džiūstančius drabužius.

Taip pat, skiriasi ir kaina. Neretai galima sutaupyti perkant skalbimo mašiną kartu su džiovinimo funkcija, nes tai pigesnis variantas nei perkant skalbimo mašiną ir džiovyklę atskirai.

Tik džiovinimo funkcija. Kombinuotuose skalbimo mašinose gamintojai siūlo ne tik šias dvi funkcijas bendrai, bet ir leidžia neretai pasirinkti, kad būtų įjungta tik džiovinimo funkcija. Tai išties idealus variantas tuo atveju, kai nesinori skalbti drabužių, bet norisi, kad jie išdžiūtų.

Minusai. Ne viskas atrodo taip puikiai, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Dažnai skalbimo mašinos su džiovinimo funkcija sunaudoja daugiau vandens ir energijos, o pačios džiovinimo savybės yra prastesnės. Taip pat pats džiovinimo procesas tokiuose įrenginiuose neretai užtrunka žymiai ilgiau, kadangi reikia iš skalbimo išleisti vandenį, išimti pusę skalbinių, nes vienu metu išdžiovinti visus skalbinius yra sudėtinga, to džiovinimo funkcija tiesiog neįveikia.

Vis dėlto, viskas priklauso nuo gaminio. Kuo šiuolaikinės technologijos labiau tobulėja, tuo atsiranda vis geresnių ir praktiškesnių skalbimo mašinų su šia funkcija.

Taigi, kombinuotos skalbimo mašinos turi savų pliusų ir savų minusų. Variantas pirkti atskirai skalbimo mašiną ir džiovyklę yra tikrai praktiškesnis, nes skalbiniai išdžiūsta geriau. Visgi tai yra brangiau, nes reikia pirkti atskirai skalbimo mašiną ir džiovyklę. Beje, vietos atžvilgiu taip pat nėra gerai, nes du įrenginiai užima daugiau vietos.