Koks veido valymo aparatas tinkamiausias?

Nesvarbu, mėgstate tai ar ne, veido oda pasirūpinti yra privaloma. Kiekvieną dieną veido oda susiduria su daugybe neigiamų veiksnių, ant jos kaupiasi nešvarumai, kurie užkemša poras ir pakeičia natūralią riebalų apytaką. Ir, žinoma, makiažas, kurį tiesiog privalu tinkamai nuvalyti! Nesvarbu, naudojate vandenį ir prausiklį, valomąsias servetėles ar vatos padelius ir pienelį – nei vienas iš šių būdų visiškai nenuvalo odos. Kokia to pasekmė? Poros užsikemša, atsiranda spuogelių ir inkštirų bei kitų odos problemų ir tada jau keliaujame į kosmetologo kabinetą. Pripažinkite, būtų šaunu viso to išvengti ir būdas tai padaryti tikrai yra – tinkamą veido odos priežiūrą užtikrina veido valymo aparatas.

Veido valymo aparatų yra įvairių ir nors naudoja skirtingas technologijas, jie visi puikiai nuvalo odą. Rezultatas yra švari, švytinti oda. Be pagrindinės valymo funkcijos šie įrenginiai veikdami atlieka ir veido masažą, kuris paskatina kraujo apytaką, užtikrina geresnį naudingų medžiagų įsisavinimą. Žinoma, galima įsigyti ir veido masažuoklį, tačiau kam apsiriboti viena nauda, kai galite gauti jas kelias?

Veido valymo aparatų rūšys

Veido valymo aparatai yra keleto tipų, tad pirmiausia reikės nuspręsti, kokio tipo veido valymas jums labiausiai tiktų. Įvertinkite savo odos tipą ir būklę. Pavyzdžiui, jautriai odai reikalingas subtilesnis ir švelnesnis poveikis, o jei odą kankina spuogai, naudingas būtų toks prietaisas, kuris užtikrintų antibakterinį poveikį. Brandžiai odai gamintojai siūlo keliais etapais veikiančius veido odos atjauninimo prietaisus, kurie ne tik valo odą, bet ir skatina kolageno gamybą.

Kad ir kokio tipo įrenginį pasirinksite, žinokite, kad oda bus švari ir skaisti. Tai galimybė namuose saugiai atlikti odos valymą, kuris savo rezultatu prilygsta procedūrai grožio salone. Svarbu prisiminti tai, kad veido valyti pernelyg dažnai negalima – reikia stebėti odos būklę ir laikytis rekomenduojamų intervalų. Kaip dažnai galima naudoti prietaisą, priklauso nuo jo tipo, pavyzdžiui, veido valymo aparatai su šereliais gali būti naudojami dažniau už mikrodermabraziją.

Veido valymo aparatai su šereliais

Specialūs šereliai lėtai sukasi ir švelniai pašalina nuo odos per dieną susikaupusius nešvarumus ir negyvas odos ląsteles. Švari oda gauna daugiau deguonies, naudingų medžiagų iš vidaus ir naudojamų kosmetinių priežiūros priemonių. Ilgainiui šis aparatas padeda užtikrinti geresnę odos būklę ir puikią estetinę išvaizdą: sumažėja smulkios raukšlelės, o stambios tampa mažiau pastebimos, nesusidaro spuogeliai, nesikemša poros. Vienas didžiausių privalumų yra šio įrenginio universalumas: veido valymo aparatas su šereliais tinka visų tipų odai, įvairaus amžiaus žmonėms, jį gali naudoti tiek vyrai, tiek moterys.

Silikoniniai veido valymo aparatai

Šie prietaisai yra nedideli ir papildo kasdienę odos priežiūrą. Jų veikimo technologija užtikrina giluminį odos valymą, naudojant vibraciją yra paveikiami gilesni sluoksniai. Tai galimybė puikiai nuvalyti tiek odos paviršių, tiek ir pašalinti giliau patekusius nešvarumus. Silikoniniai veido valymo aparatai skiriasi savo darbinio paviršiaus struktūra – ją reikėtų pasirinkti pagal savo odos tipą. Specialūs rutuliukai ar šereliai švelniai veikdami ne tik valo, bet ir masažuoja odą, paskatina kraujo apytaką, gerina odos elestingumą. Galimybė rinktis skirtingus vibracijos lygius leidžia pasirinkti tokį režimą, kuris geriausiai atitinka odos poreikius.

Mikrodermabrazijos aparatai veidui

Šie mikrodermabrazijos aparatai atlieka veido valymą ir šveitimą, švelniai pašalina nešvarumus ir negyvas odos ląsteles. Jie yra daugiafunkciai ir tinka brandžiai odai, nes jų poveikis yra puikia prevencine priemone nuo raukšlių susidarymo. Iš specialių medžiagų pagamintos galvutės dažnai pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, o tai labai svarbu, jei oda yra probleminė, kankina spuogai, įvairios infekcinės reakcijos.