Spynų tipai ir jų priežiūra

Kiekvieną dieną mums tenka susidurti su labai daug skirtingų tipų spynų, kurios padeda mums jaustis kur kas saugesniais. O kadangi šiuo metu spynų tipų pasiūla labai plati – pagal poreikius kiekvienas ras tai, kas jam labiausiai tinka.

Pagal poreikius rinkoje šiuo metu galima rasti labai platų spynelių pasirinkimą, kurios skiriasi daugeliu smulkmenų. Lygiai taip pat radus tinkamą spyną tuo pačiu reikia tinkamai ją ir prižiūrėti. Juk spynų remontas nėra pigi paslauga, o senų spynų keitimas apskritai nebus dažnas, jeigu skirsime jų priežiūrai bent šiek tiek laiko.

Spynelių tipai

Išskiriami šie pagrindiniai spynų tipai:

  • Cilindrinės spynos.
  • Plokštelinės spynos.
  • Pakabinamos spynos.

Priklausomai nuo funkcijos poreikio reikia pasirinkti ir konkrečias spynas. Montavimas bei taisymas ir jų svarbumas skiriasi priklausomai nuo tipo, tačiau tai nėra vieta kur verta taupyti. Tokiu atveju ji neatliks  paskirtos funkcijos ir pati spyna nebus funkcionali.  Priklausomai nuo funkcijos varijuoja ir kaina, tad rinkitės atsakingai. Daugiau apie keitimą galite skaityti spynumeistras.lt.

Spynų priežiūros niuansai

Klaipėda yra didelis miestas, tad čia nesunkiai rasite profesionalus, kuriems spynų keitimas yra kasdieninė duona. Tiesa. Jeigu tinkamai išmoksite rūpintis spyna – tokiu atveju neteks jų dažnai keisti, kadangi priežiūra garantuoja ir ilgesnį jų tarnavimo laiko tarpą.

Svarbiausia atsakingai ir atsargiai rakinti, kadangi  šarvo širdelės net ir būdamos gana tvirtos išties yra jautrios. Štai todėl užsikirtus spynai negalima bandyti atrakinti per prievartą, kadangi dažnai taip padaroma dar daugiau problemų. Taip pat įvertinkite ir tai, kad nuosavo namo lauko durų spynos kontaktuoja su blogomis oro sąlygomis, tad nieko keisto, kad dėl nuolatinės drėgmės jos gali pradėti rūdyti. Tokiu atveju svarbiausias reguliarus  keitimas, kadangi užsikirtusi spyna sukels Jums daug problemų.

Švartuotų durų funkcionalumas tikrai net neabejotinas. Jos – pats saugiausias pasirinkimas, tačiau kartais net ir geriausia kokybė genda. Tokiu atveju spynų remontas tampa vienintele galimybe, kuri padės pamiršti bet kokius rūpesčius ir Klaipėdoje gyventi be jokio vargo.

Juk kai pagalba visada gali būti po ranka – kodėl gi jos nepasirinkus?