Kokia yra faktoringo nauda pirkėjui ir pardavėjui?

Faktoringo paslauga padeda lengviau administruoti išrašytas sąskaitas klientams ir gauti apmokėjimą nelaukiant termino. Tai yra ypač naudinga smulkiam ir vidutiniam verslui, kuris neretai kenčia nuo nemokių klientų. Klientams neapmokant išrašytų sąskaitų, verslas neturi apyvartinių lėšų ir balansuoja ant išlikimo ribos. Taip pat jis tampa priklausomas nuo kitų malonės ir siūlomų kompromisų.

Tam, kad taip neatsitiktų, verslui ypač svarbu naudotis faktoringo paslauga, kuri sumažina stresą ir praktiškai eliminuoja riziką kylančią dėl neapmokėtų sąskaitų. Visgi faktoringas yra naudingas ne tik pardavėjui, bet ir pirkėjui. Plačiau apie faktoringą ir jo sąlygas galite sužinoti paspaudę šią nuorodą www.smefinance.lt/faktoringas/

Kodėl faktoringas naudingas pardavėjui

Pardavėjas naudojantis faktoringo paslaugą užtikrina pastovų pajamų srautą ir gali susifokusuoti į savo veiklą, o ne laukti klientams išrašytų sąskaitų apmokėjimo. Taip pat iš faktoringo bendrovės pardavėjas gauna sąskaitos apmokėjimą per 1 darbo dieną (tai priklauso nuo faktoringo bendrovės ir apmokėjimo terminas gali skirtis). Kadangi apmokėjimas yra gaunamas beveik iškart, tai pardavėjas neįšaldo savo pinigų ir gali juos panaudoti tolesniems pardavimams vykdyti.

Kai faktoringo paslauga naudojatės SME Finance bendrovėje, užsitikrinate paprastą ir aiškų finansavimo procesą. Taip pat jums yra suteikiamas gautinų sumų draudimas, kuris gelbsti nemokumo atveju.

Kodėl faktoringas naudingas pirkėjui

Kai pirkėjas įsigyja prekę arba paslaugą iš pardavėjo, kuris naudojasi faktoringo paslauga jis taip pat gauna naudą. Pirkėjas gali išlaisvinti savo pinigų srautus ir lengviau prognozuoti jų eigą. Taip pat esant nenumatytoms aplinkybėms, neretai pirkėjas gali pasinaudot ilgesnio atidėjimo galimybe ir išvengti sankcijų dėl laiku neapmokėtų sąskaitų.

Tačiau svarbiausia yra tai, jog pirkėjas gali apmokėti jam išrašytą sąskaitą per 30-90 dienų. Visa apmokėjimo tvarka yra aiški ir labai vertinama klientų dėl savo lankstumo jų atžvilgiu.

Faktoringo nauda verslui yra neabejotina ir todėl vis labiau plinta Lietuvoje. Naudodamiesi ja padėsite sau eiti tiesiausiu keliu į sėkmę.