Įtempiamos lubos: daugiau pliusų ar minusų?

Nuosavas būstas yra daugelio žmonių svajonė. Svajonė ne tik turėti namus į kuriuos jauku sugrįžti, bet apskritai tai svajonė įsirengti namus tokius, apie kokius svajojama ne vienerius metus. Kiekvienas žino, kad įsirenginėjant namus yra svarbu viską apgalvoti, kiekvieną detalę, tokią kaip grindų, sienų ir net lubų pasirinkimas. Apdailos būdų yra įvairių, tačiau kaip išsirinkti tą vieną tinkantį ir patinkantį? Šiame straipsnyje pakalbėsim būtent apie įtempiamas lubas, apie jų pliusus ir minusus.

Įtempiamų lubų pliusai

Įtempiamos lubos yra populiarus apdailos būdas, kurį renkasi daugelis žmonių. Be jokios abejonės jos turi savų privalumų, kurie pasitarnauja įrenginėjant ar atnaujinant būstą. Įtempiamos lubų danga yra vientisa ir pakankamai plastiška, todėl jose neatsiranda įtrūkimų, kuriuos galima neretai pamatyti ant gelžbetonių lubų. Taip pat įtempiamų lubų paviršius yra lygus, jas lengva montuoti, šis procesas yra ne tik greitas, bet ir itin švarus. Montuojant įtempiamas lubas nereikia nieko išnešti iš kambario, tam kad neatsirastų dulkių, taip pat tai galima padaryti vos per kelias valandas, todėl tai labai ekonomiškas laiko atžvilgiu sprendimas. Įtempiamos lubos nebijo drėgmės, todėl jas galima labai paprastai valyti drėgnu skudurėliu, o jeigu jos bėgant laikui atsibosta, tai pakeisti įtempiamas lubas yra vienas juokas – karkasas paliekamas tas pats, tik pakeičiamos pačios lubos.

Įtempiamų lubų minusai

Įtempiamos lubos turi ne tik savo privalumų, bet ir minusų, kurie kartais verčia abejoti dėl šio apdailos būdo pasirinkimo. Jeigu turite daug pinigų ir jų neskaičiuojate, tai kad įtempiamos lubos kainuoja išties nemažai jums nebus trūkumas. Tačiau, jeigu skaičiuojate ir norite namus atnaujinti kuo taupiau, tai žinokite, kad namuose susidėti įtempiamas lubas kainuoja išties nemažai. Nors įtempiamas lubas ir atrodo, kad lengva įmontuoti, vis dėlto tai sugeba padaryti tikrai ne kiekvienas, nes jų sudėjimui reikia ne tik specialių žinių, bet ir įgūdžių. Reikia paminėti ir tai, kad įtempiamos lubos turi būti montuojamas šildomose patalpose, kadangi jos yra ne tokios atsparios mažai temperatūrai.

Tai tikrai ne visi įtempiamų lubų privalumai ir trūkumai, todėl jeigu nusprendėte įsigyti tokias lubas, prieš jas perkant pasitarkite su specialistais, kurie pasakys, kuris variantas jums yra tinkamiausias.