Ko reikia kiemui, kad jis būtų gražus ?

Viskas, kas yra kieme, sudaro bendrą vaizdą. Tiek pastatai, tiek augmenija, gruntas bei kita. Dažniausiai ir lengviausiai pakeisti vaizdą galima taisyklingai suformuojant viršutinį grunto sluoksnį, kur reikia įrengiant takelius bei pravažiavimus, taip pat pasėjant veją ir kitus augalus. Jei šie darbai atlikti, arba norite pagražinti aplinką be šių didelių darbų, tai galima atlikti naudojant mažosios architektūros komponentus.

Pradėkime nuo to, kad net gražiausias elementas, atsidūręs aplinkoje, kurioje nedera, bus netinkamas ir išsiskirs iš bendro vaizdo. Todėl kiekviena detalė yra reikšminga ir kiekvieną reiktų rinktis atsakingai. Mes vertiname bendrą vaizdą, todėl reikia pasistengti, kad nei viena detalė jo negadintų, o atvirkščiai, kiekviena detalė turi rasti savo vietą. Jei šioje sferoje jaučiatės bejėgis arba bandymai nebuvo sėkmingi, galimai jums reikėtų pasikonsultuoti su landšafto dizaineriu.

suoliukai

Jei įsivaizduojate, kokių mažosios architektūros elementų trūksta arba norite apžvelgti, kokių išvis yra pasiūloje, apsilankykite Darom.lt. Produktų sąrašas prasideda nuo suoliukų. Sutikite, tai vienas populiariausių ir plačiausiai naudojamų elementų. Tikriausiai ne be reikalo, suoliukai yra tiek dizaino detalė, tiek funkcionali vieta prisėsti pailsėti, pabendrauti, atlikti kai kurias užduotis. Sunku būtų įsivaizduoti parką, kuriame nėra suoliukų. Pažvelkite į katalogą ir pamatysite, kad šiuolaikiniai dizaineriai bei inžinieriai tikrai gali nustebinti savo kūriniis, nes yra ne vienas nestandartinis sprendimas. Jei jūs labiau mėgstate klasiką, taip pat turėsite iš ko pasirinkti. Kitas elementas, kuris tiesiogiai atsakingas, kad kiemas būtų tvarkingas yra šiukšliadėžės. Dėl jos funkcijos diskusijų nekyla, bet tikriausiai neįsivaizdavote, kad egzistuoja tiek daug skirtingų dydžių, spalvų bei dizainų. Koks kiemas be augalų ? Specialūs vazonai lauko gėlėms skiriasi nuo naudojamų patalpose. Jie yra daug masyvesni, irgi turi derėti prie kitų detalių. Vazonų gamybai naudojamas betonas, keramika, metalas bei plastikas.

Sakoma, kad grožis draugų neturi. Vis dėlto tvarkinga ir skoninga aplinka visada bus graži ir miela akiai. Tam, kad būtų pasiektas dar geresnis efektas, atsakingai rinkitės mažosios architektūros elementus.