Kaip išsirinkti patalynę geram miegui?

Geras miegas – produktyvi diena. Tai visi žino puikiai, tad be gero patalynės komplekto niekaip nepavyks išsimiegoti. Tiesa, šiuo metu rinkoje pasirinkimas toks platus, kad natūraliai kyla klausimas – kuri yra pati geriausia.

Šis gidas – pagalbininkas, kuris padės greitai ir paprastai rasti tokią patalynę, kurioje Jūsų miegas bus saldus kaip niekada, juolab, net ir trumpas popietinis pogulis bus labai produktyvus.

  • Dydis
    Tinkamos patalynės pasirinkimas prasideda nuo dydžio. Dažniausiai perkama dviguba patalynė 200×220. Ji puikiai tinka ir tokiu atveju, kai asmuo miega vienas, ir kaip po viena antklode miega du žmonės. Užvalkalai bei patalynė turi būti suderinti savo dydžiu, kadangi neatitikimas gali mažinti miego kokybę. Atrodo smulkmena, tačiau tikrai labai svarbi.
  • Medžiaga
    Siūlome nesirinkti sintetinių audinių, kadangi miegas juose nebus toks malonus kaip kad natūraliuose. Patalynė labai dažnai gaminama iš medvinės. Tai puikus pasirinkimas, kadangi miegant joje vasaros dienomis galima išvengti prakaitavimo, o žiemos metu – šalčio. Žinoma, natūralumas kainuoja, tačiau šiuo atveju jis labai pasiteisina.
  • Stilius
    Patalynė 200×220 stiliaus prasme gali labai varijuoti. Nuo klasikinių iki labai įmantrių variantų. Džiugu, kadangi tai didina tikimybę, jo kiekvienas ras tai, kas jam labiausiai tinka. Kadangi dažnas namuose turi ne vieną patalynės komplektą – patogu įsigyti bent jau kelis. Tokiu atveju vieną dieną galėsite miegoti karališkoje violetinėje patalynėje, o kitą dieną 3D efektą turinčioje pavasariu kvepiančiu patalynėje.
  • Užsegimas
    Renkantis patalynę užsegimas dažniausiai aktualus ne tik dėl miego kokybės, tačiau ir dėl patogaus apvilkimo. Užtrauktukas bei sagos vienareikšmiškai patogiausias pasirinkimas. Tiesa, užtrauktukas neturi būti labai didelis bei sunkus, kadangi tokiu atveju miegant galima susižeisti. Tai labai aktualu tokiu atveju, kai ieškoma patalynė vaikams.
  • Atsiliepimai
    Jeigu perkate internetu – tokiu atveju siūlome skaityti kitų žmonių paliktus komentarus, kurie gali padėti susidaryti nuomonę apie tam tikro gamintojo produkciją. Pasitikėkite kitų žmonių nuomone, tiesa, būtinai vadovaukitės ir savo poreikiu. Tuomet rasta patalynė ne tik atitiks, tačiau net ir pranoks Jūsų poreikius.